Review | NYX Soft Matte Lip Cream “Ibiza” + “Zurich”

  nyx

Sinds kort begint Douglas steeds meer producten van NYX aan te vullen. Het drugstore merk dat zeer populair is in de VS is nu ook bereikbaar voor ons. Toen ik zag dat de Soft Matte Lip Creams aan het assortiment waren toegevoegd, kon ik het niet laten om er een paar aan te schaffen; ik heb echt een zwak voor matte, vloeibare lipsticks. Vandaag review ik twee kleuren: Ibiza (links) en Zurich (rechts).

nyx 2

De lip creams komen in mooie en goed gevulde tubes. De draaidop is rubber-achtig en zwart, het potje zelf van hard plastic in de kleur van het product. Het product is erg creamy, bijna alsof je een mousse over je lippen heen smeert. Heel apart! De kleur verdeelt gelijkmatig en dekt goed. De pigmentatie is ook prachtig, je krijgt precies wat de tube laat zien. Zoals de meeste vloeibare lipsticks heeft ook dit product een sponsapplicator — je kunt wel zien hoe mousse-achtig het product is!

En de geur. Oh mijn god, de geur. Ze ruiken naar iets van koekjes.. Ik kan er echt de hele dag lang aan snuffelen.

nyx 3

 nyx 5

“Zurich” is wat een muted roze wordt genoemd. Het is dé ultieme ‘my lips but better’ kleur.

nyx 4

“Ibiza” is een mooie diep roze kleur. Fel en opvallend, maar toch zeer draagbaar.

Volgens de officiële website van NYX zou dit product, unlike some matte lipstick formulas, erg voedend zijn voor de lippen. Daar ben ik het niet mee eens. De creams brengen fijn aan en voelen ook prettig op de lippen, totdat ze opdrogen. Dan zijn ze echter zoals elke andere matte vloeibare lipstick erg droog en stroef. Vooral aan de binnenkant van je lippen, net op dat randje, voelt het een beetje oncomfortabel aan.

De lip creams slijten vrij snel. Echt langdurig kan je dit niet op je lippen houden, tenzij in de tussentijd niet eet of drinkt. Een maaltijd zal je lipkleur niet overleven, helaas. Er blijft wel een mooie stain achter op de lippen, zodat er toch nog wat kleur achter blijft. De creams zijn echter wel fijn bij te werken wanneer het nodig is, het product stapelt namelijk fijn op en het is niet vlekkerig of ongelijk.

Toen ik voor het eerst hoorde van deze lip creams was ik razend enthousiast, maar nadat ik ze heb uitgeprobeerd ben ik toch wat minder lyrisch. Ze zijn erg fijn in gebruik en komen in verschillende mooie kleuren met veel pigment voor een betaalbare prijs, maar ik heb nu eenmaal wat betere producten in m’n stash zitten. Ik grijp “Ibiza” nog best regelmatig als ik even snel de deur uit moet, echter wanneer ik een lange dag voor de boeg heb zal ik voor een andere lipstick gaan, vloeibaar of niet. Over “Zurich” ben ik wat minder enthousiast. De kleur is mooi, maar met hoe vervelend het na een paar uur gaat voelen op mijn lippen, kies ik liever voor een kleur die feller is (zodat ik het nog ergens voor doe) of voor een naturelle kleur die fijner aanvoelt.

Al met al vind ik de lip creams niet slecht. Voor de prijs die je betaald krijg je toch een mooi product met veel inhoud en geweldig pigment, en ze zijn ook nog een prachtig mat. En als je het makkelijk kan hebben dat je lippen een beetje uitdrogen door de dag heen, zou ik dit zeker aanraden.

NYX Soft Matte Lip Cream €7,49 | Verkrijgbaar bij Douglas.nl.

Love,
Kiki.

Advertenties

4 gedachtes over “Review | NYX Soft Matte Lip Cream “Ibiza” + “Zurich”

  1. Hmm. Ik heb deze al lang willen proberen, maar misschien nu toch maar niet. Het droge gevoel kan ik nog wel aan (gevolg van jaren lang enkel matte lipsticks gebruiken) maar dat kan ik enkel tolereren als het lang blijft zitten :/ Erg jammer want Zurich staat je prachtig!

    Liked by 1 persoon

    • Dankjewel! 💕 Ik vind het ook fijn als ik weet dat ik me even geen zorgen hoef te maken om m’n lipstick nadat ik hem op heb gedaan, haha. Anders zouden ze echt ideaal zijn!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s